Predstavljanje knjige Dunje Kalilić, Na vrhu ruž

25.8.2020

Zbirka novela Na vrhu ruž nova je knjiga Dunje Kalilić koja će biti predstavljena u četvrtak, 27. kolovoza 2020., u 20:00 sati na terasi kafića “Žbirac” […]

Zbirka novela Na vrhu ruž nova je knjiga Dunje Kalilić koja će biti predstavljena u četvrtak, 27. kolovoza 2020., u 20:00 sati na terasi kafića “Žbirac” (Bačvice).

Na predstavljanju će, uz autoricu, sudjelovati:

dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, recenzentica i, u ime nakladnika OMH u Splitu, ravnateljica GKMM-a Grozdana Ribičić, urednica.

Novele skupljene u ovoj zbirci predstavljaju vrijedni iskorak u suvremenoj hrvatskoj prozi po svom rijetkom i zanimljivom izboru tematizirane građe, a nadasve po osebujnom oblikovanju proznog diskursa koji vjerno reflektira neistražene putove unutarnje ljudske doživljajnosti.

(…) Kao što pravi ulazak u nečiju psihu zahtijeva strpljivost, uživljenost i koncentriranost sugovornika: psihologa, svećenika ili samo pouzdanog prijatelja, tako i ovo složeno prozno tkanje zahtijeva snažnu pozornost  čitatelja, koji će se morati iznova vraćati pročitanim tekstovima da bi ih percipirao u njihovom potpunijem značenju. Ali ta će se ustrajnost isplatiti, jer će nas ova proza i u književno-estetskom i u spoznajno-etičkom pogledu obogatiti.

dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek (iz recenzije)