Predstavljanje knjige “Dodir svjetla” Karmen Weber Damjanić

14.12.2020

Četvrtak, 19. travnja 2012. u 18h O knjizi Bolest se u čovjekovom životu pojavi odjednom i niotkuda, ne možemo shvatiti zašto i nikada se na […]

Četvrtak, 19. travnja 2012. u 18h

O knjizi
Bolest se u čovjekovom životu pojavi odjednom i niotkuda, ne možemo shvatiti zašto i nikada se na nju ne možemo pripremiti. Autorica potresne autobiografije “Dodir svjetla”, Karmen Weber Damjanić ispisuje dnevnik svoje bolesti: istodobno je to zapis mukotrpnoga procesa liječenja, ali i romansirana autobiografija njezine duhovne spoznaje, načina na koji se može i mora prihvatiti i voljeti život, nalaziti svoje mjesto u njemu.
Paralelna stvarnost imaginarnoga svijeta anđela pomaže joj izboriti se za život, shvatiti koliko voli taj svoj život i svoje bližnje. Jer, ljubav je ključna riječ autoričine knjige, smisao njezina života. Čitajući knjigu “Dodir svjetla” u jednom dahu, pomislila sam kako će, sasvim sigurno, i svakoga drugog njezinog čitatelja potaknuti da sam pronađe svoj ključ ljubavi, smisla, prihvaćanja ljepote i važnosti života, svoj način da pronađe put duhovne poznaje kojim se sve može nadvladati, pa i bolest.
(Ana Lederer)

O autorici

Karmen Weber Damjanić, prof. kineziologije rođena je 26.2.1964. godine u Novom Mestu u Sloveniji. Osnovnu školu,II. gimnaziju i Kineziološki fakultet završila je u Zagrebu. Osnivačica je sinkroniziranog plivanja u Hrvatskoj, dipl. trenerica plivanja i međunarodna plivačka sutkinja. Vanjski je suradnik Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predsjednica i voditeljica je Centra sportova u vodi “Delfinček” sa dugogodišnjim profesionalnim radom sa djecom i odraslima u rekreaciji i sportu u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu gdje joj i dalje veliku podršku pružaju suprug Miki i sin Dan.