Predstavljanje knjige Čuvar stada & Zaljubljeni pastir Alberta Caeira

13.7.2022

Gradska knjižnica Marka Marulića Split u sklopu programa 68. SPLITSKOG LJETA organizira portugalsku književno-glazbenu večer koja će se održati u ponedjeljak 18. srpnja 2022. u 19.00 sati u atriju […]

Gradska knjižnica Marka Marulića Split u sklopu programa 68. SPLITSKOG LJETA organizira portugalsku književno-glazbenu večer koja će se održati u ponedjeljak 18. srpnja 2022. u 19.00 sati u atriju Galerije umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15 povodom izdavanja knjige Čuvar stada & Zaljubljeni pastir Alberta Caeira jednog od heteronima velikog portugalskog i svjetskog pjesnika Fernanda Pessoe, koju je u lipnju ove godine objavila nakladnička kuća „Biakova”.

Autorica prepjeva, doktorandica filozofije i pjesnikinja Meri Grubić predstavit će knjigu pod naslovom Nostalgija za cjelovitošću.

U programu će sudjelovati veleposlanica Portugala u Hrvatskoj, Nj.E. Paula Leal da Silva i urednica izdavačke kuće „Biakova“ Zorka Jekić. Moderatorica večeri je Lada Burić.

Glumac i pjevač, ravnatelj Gradskog kazališta mladih Split, Ivo Perkušić, u pratnji maestra Pavla Sviličića na akustičnoj gitari izvest će neke od najljepših portugalskih pjesama iz fado žanra, kao i fuzije fada s drugim stilovima. Jezik promocije je hrvatski i engleski.