Predstavljanje knjige čakavske poezije “Iz mog kantuna” Slavice Čizmić

2.3.2021

PETAK, 31. SIJEČNJA 2014. Prva zbirka poezije Slavice Čizmić iz Splita, “Iz mog kantuna” u izdanju Udruge “Providenca” iz Biograda na Moru pisana je na […]

PETAK, 31. SIJEČNJA 2014.

Prva zbirka poezije Slavice Čizmić iz Splita, “Iz mog kantuna” u izdanju Udruge “Providenca” iz Biograda na Moru pisana je na starom splitskom govoru. Urednik zbirke je Darko Turković, a lektor i recenzent Nikica Mrđen.

Bilješka o autorici:
Ja, Slavica Čizmić rođena sam 31. kolovoza 1965. godine u Splitu, gdje živim i radim.
Ponosna sam majka troje djece, još sretnija baka tri unuka i zadovoljna punica. Presudna činjenica da zaplovim u more poezije bila je nemirna nit života, sudbinska putanja cukra i soli. Sakrivena bora zbog tuge i boli. Među redovima strahova i nade nisam dala da mi likariju od versi niko ukrade. I nemojte me pitat zašto pišem dok pretvaram crno u bijelo, jer pjesmu volim još više. Ta mala riječ, među redove složena, postojana i razložna, dušu mi odmara. Ljubavlju obložena u ovo malo ljepote pjesmom kaže “Fala ti” živote. U strepnjama srca vlastita mučitelja, dobijem dar od nevidljiva učitelja na kartu bijelu zabilježen. Tako mala i plava svima onima koji me i između redova pronađu baš onakvu kakvu me poznaju izričem jedno veliko “HVALA”.