Predavanje Tanje Mravak, mag. defektologije Autizam bez mitova

7.3.2019

Mjesec svjesnosti se obilježava u ožujku/travnju dok je sam Svjetski dan svjesnosti o autizmu kao međunarodno priznati dan 2. travnja. Njegovim obilježavanjem cilj je potaknuti […]

Mjesec svjesnosti se obilježava u ožujku/travnju dok je sam Svjetski dan svjesnosti o autizmu kao međunarodno priznati dan 2. travnja. Njegovim obilježavanjem cilj je potaknuti države članice Ujedinjenih naroda da poduzmu mjere za podizanje svijesti o ljudima s poremećajem iz spektra autizma (ASD) diljem svijeta. Sam dan udružuje pojedine organizacije autizma diljem svijeta kako bi pomogao u istraživanjima, dijagnozama, liječenju i općem prihvaćanju onih koji su pogođeni ovim razvojnim poremećajem.
Centar za autizam Split u sklopu obilježavanja mjeseca svjesnosti o autizmu započinje svoj program predavanjem defektologinje Centra za autizam Split, Tanje Mravak sa temom „Autizam bez mitova“.
Drugo predavanje na temu „Razlike u roditeljskom ponašanju majki i očeva u obiteljima s djecom s PAS“ će održati mr. sc. Aleksandra Kardum, glabena terapeutkinja iz CZA Split 27.3. Kraj programa ćemo obilježiti 15.04. promocijom knjige učenika Josipa Cvitanovića „Nikoji čovik“. Knjiga sadrži 88 crteža Josipa Cvitanovića (16) na temu čovjeka nastalih u rasponu od šest godina – od njegovog dolaska u Centar za autizam u rujnu 2012. godine pa do danas.