Predavanje Silvije Kolar-Fodor iz udruge Biovrt na temu “Zašto i kako uzgojiti vlastitu hranu”

25.3.2022

Predavanje će se održati 2. travnja  u velikoj dvorani u terminu od 10-12 sati- “Ususret vrtlarskoj sezoni udruga Permakultura Dalmacija organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor “Zašto i […]

Predavanje će se održati 2. travnja  u velikoj dvorani u terminu od 10-12 sati-

“Ususret vrtlarskoj sezoni udruga Permakultura Dalmacija organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu”.

Predavanje je besplatno.

Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica Slobode 2, Split – u

 

O PREDAVANJU:

Na predavanju “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu” ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu te kako je vrtlarenje više od pukog uzgoja hrane.

Predavačica Silvija Kolar-Fodor, biovrtlarka, autorica, aktivistica i predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam na koji sve način možete započeti vlastiti vrt i uzgojiti obilje zdrave hrane – pa čak i ako trenutno nemate zemlju.

 

O PREDAVAČICI:

Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima. Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole. Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama.
Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.”