Predavanje: Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo

23.11.2020

Sigurno ste već čuli za ADHD (deficit pažnje / hiperaktivni poremećaj) kojeg karakteriziraju simptomi nepažnje, hiperaktivnosti i impulzivnosti, ali i znatiželja, maštovitost i kreativnost. Svake godine diljem […]

Sigurno ste već čuli za ADHD (deficit pažnje / hiperaktivni poremećaj) kojeg karakteriziraju simptomi nepažnje, hiperaktivnosti i impulzivnosti, ali i znatiželja, maštovitost i kreativnost. Svake godine diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a. U Europi, taj tjedan se obilježava od 20. do 27. rujna 2009. Mnoge nacionalne i regionalne organizacije u tom terminu organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u.

I mi obilježavamo Tjedan ADHD-a!
Pozivamo vas na predavanja u Gradsku knjižnicu Marka Marulića. Ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema: roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost.

Predavanje
Marko Ferek: Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo.

Nazvati “Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo” samo predavanjem bilo bi zasigurno nedovoljno. Ovo je splet priča ispričan na maštoviti i snažan način u kojima vidimo da odstupanje od normi može biti velika prednost. Vidimo da iz naizgled loših osobina poput nepažnje, hiperaktivnosti i impulzivnosti nastaju pozitivne – kreativnost, osjećajnost, znatiželja. “Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo” će vas nagnati da pogledate dublje i vidite tako očite, a opet skrivene potencijale – Hiperaktivne sanjare!
 

Buđenje – udruga za razumijevanje ADHD-a, Zagreb
www.budenje.hr