Predavanje „Budizam, ezoterija i kršćanstvo – putovi do istog cilja?“

18.3.2021

PETAK, 19. RUJNA 2014.   Predavanje „Budizam, ezoterija i kršćanstvo – putovi do istog cilja?“ i predstavljanje knjige „Duhovne sile novoga doba“ Martina i Elke […]

PETAK, 19. RUJNA 2014.
 

Predavanje „Budizam, ezoterija i kršćanstvo – putovi do istog cilja?“ i predstavljanje knjige „Duhovne sile novoga doba“ Martina i Elke Kamphuis (u organizaciji Udruge Život je više)

BUDIZAM, EZOTERIJA I KRŠĆANSTVO – Putovi do istog cilja?
Predavači i autori: Martin i Elke Kamphuis

Martin Kamphuis, psihoterapeut i teolog iz Amsterdama kao angažirani tibetanski budist živi neko vrijeme u Indiji i Nepalu kao učenik Dalaj Lame.
Njegova žena, dipl. soc. pedagoginja s dodatnom izobrazbom za terapeutkinju je uvjerena ezoteričarka. Nakon neobičnog obrata u njihovom životu postaju voditelji nadkonfesionalne udruge Gateway koja nudi informiranje o ezoteriji, budizmu i kršćanstvu. Javnosti pružaju dragocjen uvid u duhovne sile novoga doba.

PROMOCIJA KNJIGE „DUHOVNE SILE NOVOGA DOBA“
Martin i Elke Kamphuis / Duhovne sile novoga doba / 150 stranica, 60,00 kn

“Činilo nam se da djelovanje univerzalnih sila, npr. u obliku prekrasnih vizija, snova i osjećaja sjedinjenja sa svemirom ili u obliku protoka energije, potvrđuje put kojim smo se zaputili.” Autorima su prije dalekoistočna i ezoterička duhovnost sačinjavali najvažniji dio svakodnevice. Nakon što su postali kršćani pokušavaju odgovoriti na pitanja: Postoji li razlika između Božje i kozmičke sile? Dolaze li one iz istog izvora? Smijemo li se istovremeno baviti objema silama? Jesu li ponude duhovnog liječenja u raznim religijama neovisne o cilju njihove religije? Nisu li sve nadnaravne sile od Boga, odnosno božanske? Postoje.
Na dan promocije POPUST NA KNJIGU 50%

ORGANIZATOR: UDRUGA Život je više i EUROliber

Hinduizam, budizam i ezoterija prodiru u Europu.
Milijuni ljudi su ušli u tzv. “viša stanja svijesti” kroz hipnoterapiju, autosugestiju, guided imagery i razne oblike joge, poznate na Zapadu kao TM, “centering” i vizualizacija. Osim toga, sve se više prihvaća vrijednost parapsiholoških pojava među znanstvenicima, što je prijašnji skepticizam materijalistički usmjerenog Zapada pretvorilo u novu otvorenost za duhovnost ili možda okultno?
Svakako želimo razvoj ljudskog potencijala, kako duhovnog, tako i tjelesnog. Međutim, ostaje pitanje postoje li razlike između Božje i kozmičke sile? Ili obje teku iz istog izvora? Jesu li sve nadnaravne sile od Boga odn. božanske? Postoje li duhovna područja u koja se ne bismo trebali upuštati? Poznati stručnjaci, bivši tibetanski budist i učenik Dalaj Lame Martin Kamphuis i bivša ezoteričarka Elke Kamphuis nam govore o stvarnoj snazi tih tehnika, njihovom utjecaju na osobnost čovjeka, te cilj kojem one vode. Dragocjene informacije pomoću kojih ćete moći bolje izabrati vlastiti put.