“Polimnia”, izložba nakita Antonie Catani

27.2.2021

UTORAK, 3. PROSINCA 2013. Antonia Catani diplomirala je scenografiju na Academia di belle arti i konzervaciju kulturnih dobara na institutu Suor Orsola Benincasa u Napulju. […]

UTORAK, 3. PROSINCA 2013.

Antonia Catani diplomirala je scenografiju na Academia di belle arti i konzervaciju kulturnih dobara na institutu Suor Orsola Benincasa u Napulju. Radila je kao restaurator u Italiji i tamo je izlagala svoje slikarske radove na samostalnim i skupnim izložbama.
2009. godine održala je samostalnu izložbu u HNK Split, a 2013. imala je samostalnu izložbu u galeriji AB Maglaj gdje je izložila svoje specifične i simbolične kazališne scenografije. Kazališno iskustvo koje je stekla kao scenograf i kostimograf te poznavanje povijesti umjetnosti inspiriraju je na dekorativnu tehniku za liniju “Harlequin” u Italiji, liniju odjeće od svile i šifona ukrašene koraljima, školjkama i poludragim kamenjem. 2012. godine nastaje “Polimnia”, linija predmeta i nakita izloženih u galeriji “Il cerchio magico” u Napulju.

“…ove kreacije pokazuju strast prema tehnikama i tradicijama umjetnosti njezinog južnog kraja, ljubav prema poeziji i manufakturi..”