“Otvoreno i odgovorno protiv korupcije” panel rasprava

19.2.2021

ČETVRTAK, 13. LIPNJA 2013.   “Otvoreno i odgovorno protiv korupcije” panel rasprava u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Udruge Cenzura plus Poziv […]

ČETVRTAK, 13. LIPNJA 2013.
 

“Otvoreno i odgovorno protiv korupcije” panel rasprava u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Udruge Cenzura plus

Poziv na panel raspravu “Otvoreno i odgovorno protiv korupcije”
U sklopu nacionalne manifestacije Dana otvorenih vrata udruga 2013., Ured Vlade RH za udruge, u suradnji s lokalnim partnerom Udrugom za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda – Cenzura Plus, organizira panel raspravu “Otvoreno i odgovorno protiv korupcije”.
Panel rasprava održat će se u četvrtak 13. lipnja 2013. godine u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu s početkom u 10 sati.
Raspravom se želi potaknuti dijalog o utjecaju organizacija civilnoga društva u borbi protiv korupcije u Republici Hrvatskoj i važnosti suradnje s tijelima javne vlasti u izgradnji transparentnog i odgovornog sustava upravljanja.
Tijekom rasprave predstavit će se aktivnosti i ciljevi projekata ugovorenih u sklopu IPA 2010 natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava ” Potpora naporima OCD-a za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije”.
U sklopu navedenog natječaja ugovorena su 3 projekta ukupne vrijednosti 4,457.730,75 kn od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU (3,415.678,52 KN) i sredstva koja osigurava Ured Vlade RH za udruge (426.911,81 KN).
Uz predstavnike/predstavnice udruga, očekujemo sudjelovanje predstavnika/predstavnica nadležnih državnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova, akademske zajednice i medija. Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do ponedjeljka 10. lipnja 2013. godine na adresu e-pošte luka.margan@uzuvrh.hr ili na broj 01/45 99 873.