Okrugli stol i logopedsko savjetovanje, neJASNE STranice

23.9.2021

Novi projekt GKMM-a! neJASNE STranice: govorno-jezične radionice kojima prethodi okrugli stol i logopedsko savjetovanje.  Čitanje je višeslojan i složen proces i neodvojivo je povezano s učenjem. […]

Novi projekt GKMM-a! neJASNE STranice: govorno-jezične radionice kojima prethodi okrugli stol i logopedsko savjetovanje. 

Čitanje je višeslojan i složen proces i neodvojivo je povezano s učenjem. Dok većina djece uspješno svladaju  svlada čitanje na materinskom jeziku, a kasnije i na stranim jezicima, neka se djeca u tome muče više od drugih. U Godini čitanja smo, što je zapravo odlična prigoda da uklonimo prepreke onima koji s tom esencijalnom životnom vještinom imaju ozbiljnih problema.

Roditelji/staratelji ako ste primijetili da Vaše dijete dobro ne izgovara glasove (riba-liba, šuma-suma, žirafa-zirafa) ili ima problema kod čitanja, dođite 30. rujna u 18:00 h na Okrugli stol u GKMM, logopedsko savjetovanje na kojem će se  govoriti o tome kako pomoći djeci s govorno-jezičnim teškoćama. Također, procjenom stručnog tima, bit ćete u mogućnosti prijaviti svoje dijete na besplatne govorno-jezične radionice.

Broj osoba koji mogu sudjelovati na Okruglom stolu, zbog epidemioloških mjera, ograničen je na 30. Preporuka je povesti dijete sa sobom.

Možete se prijaviti na e-mail: kulturniprogrami@gkmm.hr

 

Govorno-jezične radionice namijenjene su djeci predškolskog uzrasta i učenicima 1. i 2. razreda OŠ. Održavat će se jedanput tjedno kroz tri mjeseca. Zbog kvalitete rada maksimalan broj djece je 10.

Područja rada: poremećaji izgovora glasova, komunikacijski poremećaji, kašnjenje u jezičnom govornom razvoju, jezični poremećaji, specifične teškoće učenje, poremećaji tečnost govora, poremećaji glasa i pripreme za škole.

Voditelji radionica, s višegodišnjim iskustvom rada s djecom te pisanja knjiga u udžbenika za djecu s teškoćama u čitanju i disleksijom, jesu Ivana Šabić, logoped i Marija Čelan Mijić, učiteljica i knjižničarka