Od prvog dana… ljubav i disciplina

15.2.2021

Zaštita mentalnog zdravlja djece rane dobi “Od prvog dana… ljubav i disciplina”, predstavljanje projekta Nastavnog zavoda za javno zdravtsvo SDŽ u povodu Svjetskog dana zdravlja […]

Zaštita mentalnog zdravlja djece rane dobi “Od prvog dana… ljubav i disciplina”, predstavljanje projekta Nastavnog zavoda za javno zdravtsvo SDŽ u povodu Svjetskog dana zdravlja

Projekt će predstaviti dr. med. spec. Željko Ključević, psihijatar, voditelj Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.
Predstavljanje projekta iz područja zaštite mentalnog zdravlja rane dobi pod nazivom “Od prvog dana… ljubav i disciplina”, održat će se u srijedu, 10. travnja 2013. u 12:30h u suorganizaciji sa Gradskom knjižnicom Marka Marulića u Splitu,na Svjetski dan zdravlja, u velikoj multimedijalnoj dvorani.
Projekt ima za cilj senzibilizirat javnost, ali i educirati roditelje i odgojitelje o važnosti postavljanja granica djece predškolske dobi. Ovim događanjima, još jednom će se skrenuti pozornost, na zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih te značaj univerzalne prevencije za budući razvoj pojedinca od najranije dobi.
Nositelj projekta je NZJZ-SDŽ Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvan bolničko liječenje ovisnosti. Sudionici u projektu su djeca, roditelji, odgojitelji i stručni suradnici DV Solin, DV Marjan, ali i dr. suradnici iz predškolskih ustanovama SDŽ. Također i učenici i djelatnici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju-Split.

Protokol predstavljanja obuhvaća slijedeće promotore:

– “Što sve ruka može?” djeca DV Marjan, Potočnica I u kojem se provodi i rano učenje engleskog jezika. Poruke o rukama koje grle i štite razumljive su kroz pokrete, ali i na svim jezicima svijeta bez obzira na dob i generacije. Mladi pomažu najmlađima, učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.
– Djeca DV Cvrčak, dječja kuća Salona i Labud pokazat će kako se u ranoj dobi stvaraju pozitivne navike i pravila kroz igru i pjesmu “Ovako se ruke miju”
– Što djeca kažu o postavljanju granica? (Izjave djece)
– Predstavljanje projekta od strane voditeljica projekta Mirele Grbić, prof., Najde Čajo, prof., Žane Pavlović
– Otvaranje izložbe dječjih i učeničkih radova nastalih kroz različite aktivnosti u periodu 2011. / 2013. mogu se pogledati u istom prostoru u vremenu od 10. do 22. travnja 2013.