New Opportunities – entrepreneurial eSkills

9.3.2021

PETAK, 4. TRAVNJA 2014. Predavanje na temu novih mogućnosti i digitalnog poduzetništva u organizaciji Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx) i GKMM Inicijativa “eSkills for […]

PETAK, 4. TRAVNJA 2014.
Predavanje na temu novih mogućnosti i digitalnog poduzetništva u organizaciji Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx) i GKMM

Inicijativa “eSkills for Jobs 2014”, projekt je Europske komisije koji je direktno potaknut najnovijim analitičkim procjenama nedostatka čak 900.000 ICT stručnjaka u EU do kraja 2015. godine, izazvanih sve manjim interesom mladih za inženjerska zanimanja.
U sklopu ove inicijative održat će se aktivnost pod nazivom “New Opportunities – entrepreneurial eSkills”. Radi se o seriji besplatnih predavanja na temu novih mogućnosti i digitalnog poduzetništva, u organizaciji Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx). Predavanja bi se trebala održati u dva navrata. Prva serija išla bi u proljeće, ožujak 2014. godine i potom najesen, u listopadu 2014. godine, u svim većim gradovima Hrvatske (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split). Predavanja su besplatna za polaznike te su namijenjena mladim ljudima, koji tek trebaju započeti svoju karijeru.
Inače, cilj incijative “eSkills for Jobs 2014” jest preokretanje loših trendova među mladima, koji se sve manje odlučuju za inženjerska zanimanja uz podizanje svijesti o rastućoj potrebi za računarskim i informatičkim zanimanjima na tržištu rada. Osim što ova zanimanja pružaju pojedincu razne mogućnosti zapošljavanja ili samozapošljavanja, bilo gdje u svijetu, svakom nacionalnom gospodarstvu predstavljaju ključni element za razvoj ICT sektora.
Za više informacija i dodatna pojašnjenja o projektu slobodno se obratite u agenciju Zrika, koja je operativno odgovorna za provedbu projekta, kontakt osoba gđa. Zrinka Makovac, zrinka@zrika.hr.