“Nešto ću ti reć’ ” predstavljanje projekta vršnjačke edukacije

13.3.2021

PETAK, 30. SVIBNJA 2014. Nositelj projekta vršnjačke edukacije “Nešto ću ti reć' je Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti NZJZ SDŽ. […]

PETAK, 30. SVIBNJA 2014.

Nositelj projekta vršnjačke edukacije “Nešto ću ti reć' je Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti NZJZ SDŽ. U suradnji sa Ženskim đačkim domom Split, 18 učenica, korisnica đačkog doma, je prošlo edukaciju za vršnjačke edukatore kroz ciklus radionica.
Ovakav oblik edukacije je važan i dobro prihvaćen među mladima, a informacije koje su im od značaja radije i lakše prihvaćaju od svojih vršnjaka, koji su za to posebno obučeni. Cilj je razvijanje zdravih životnih navika i poticanje samopouzdanja.
Na radionicama su obuhvaćene različite teme (samopoštovanje, donošenje odluka, emocionalna pismenost, rizična ponašanja, odgovorno spolno ponašanje, nasilje u vezama mladih), a učenice su pritom stekle znanja i vještine o očuvanju i unapređenju svog mentalnog i tjelesnog zdravlja, koje su nastavile prenositi svojim vršnjakinjama u Ženskom đačkom domu.
Tijekom javnog predstavljanja projekta, voditeljica projekta, prof. Davorka Kovačić Borković će ukratko predstaviti projekt, a potom će prof. Vlatka Vladilo, odgajateljica u ŽĐD Split, prikazati videozapis provedenih aktivnosti (radionica; demonstracija samoobrane – Judo klub Kaštela; demonstracija Pijane naočale – PU SD; iskustva sudionika).
Vršnjačkim edukatoricama će biti dodijeljene potvrde o sudjelovanju u edukaciji, dok će ostalim sudionicima biti uručene zahvalnice za sudjelovanje u projektu.

Predviđeno trajanje: 1 sat i 30 minuta