Multimedijalna predstava i promocija pjesničke zbirke: Kralj Sunca

19.10.2020

Multimedijalna predstava i promocija pjesničke zbirke: Kralj Sunca, Split: Redak, 2019. Kralj Sunca Odrastao u Kninu do svoje dvadeset i prve godina kada je potisnut […]

Multimedijalna predstava i promocija pjesničke zbirke: Kralj Sunca, Split: Redak, 2019.

Kralj Sunca

Odrastao u Kninu do svoje dvadeset i prve godina kada je potisnut sredinom u kojoj živi odselio u Split u kojem vrlo brzo pronalazi inspiraciju za istraživanje vlastitosti. Svoja zapažanja i spoznaje o svijetu svakodnevno zapisuje u slobodni stih. Autor stvara različite fiktivne likove koji se razlikuju po stilu pisanja, perspektivi i karakternoj naravi. Svoj dom na samom centru splitskog poluotoka  pretvara u Kuću Sunca – galeriju konceptualne umjetnosti i platformu gdje potiče kreativni potencijal umjetnika i onih koji se žele izraziti. Jedan je od suosnivača Hip-Hop sastava “Koji Bend?”  

U listopadu 2019. objavio je svoju prvu zbirku/odnosno antologiju “Koji Danotte?”. Prvi put je predstavljena igranom predstavom i filmsko-zakulisnim prikazom “Picaferaj” koja objedinjuje poeziju, film, kazalište, performans i muziku. Kralj Sunca svojim primjerom inspirira druge na stvaranje te spaja različite umjetničke oblike u jedinstvenu stvaralačku platformu konceptualnog kontinuiteta.