MHK ’21 – Dramsko čitanje Ive Brešana u suradnji s HNK Šibenik

27.10.2021

Ivo Brešan, hrvatski dramski pisac, prozaist, slavist i scenarist. Jedan od najplodnijih i najizvođenijih hrvatskih dramatičara europskog ranga i pisac filmskih scenarija za nagrađivane hrvatske […]

Ivo Brešan, hrvatski dramski pisac, prozaist, slavist i scenarist. Jedan od najplodnijih i najizvođenijih hrvatskih dramatičara europskog ranga i pisac filmskih scenarija za nagrađivane hrvatske filmove, ostavio je iza sebe izniman i velik doprinos hrvatskoj i svjetskoj književnosti te “daskama koje život znače“.  Njemu u čast, glumački ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split, izvest će dramsko čitanje teksta “Hidrocentrala u Suhom dolu” I. Brešana.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige HNK u Šibeniku  odlučio je predstaviti publici Ivu Brešana u formi dramskog čitanja. Ovo je njihov nastavak projekta promocije lika i djela jednog od najvažnijih dramskih pisaca  i autora hrvatskog dramskog pisma. Naime, Hrvatsko narodno kazalište u svom je nekadašnjem foajeu otvorilo multimedijalnu dvoranu “Soba Ive Brešana” u  kojoj se čuvaju originalni rukopisi te privatna građa prof. Brešana.