Med u našem vrtiću

15.1.2021

  “Med u našem vrtiću”, izložba radova djece Dječjeg vrtića “Gariful” iz Splita 11. lipnja – 11. srpnja 2012. Ova izložba objedinjuje likovne i druge […]

 

“Med u našem vrtiću”, izložba radova djece Dječjeg vrtića “Gariful” iz Splita

11. lipnja – 11. srpnja 2012.

Ova izložba objedinjuje likovne i druge stvaralačke radove nastale tijekom provođenja zdravstvenog projekta “Med”. Cilj projekta koji se gotovo cijelu pedagošku godinu provodio u vrtiću bio je poticanje djece na učestaliju konzumaciju meda i mednih pripravaka u svakodnevnoj uporabi.
Na izložbi su zastupljeni radovi kojima su korištene raznolike likovne tehnike: grafička likovna tehnika, tempera-kolaž, prostorno i plošno oblikovanje. Pojedini dječji radovi nastali su kao rezultat životno-praktičnih i istraživačkih aktivnosti (glinene medenice, sapuni s medom, sašivene pčelice…).
U tijeku vrtićkoga projekta, mali “Garifulići” oblikovali su i svoju knjižicu pod nazivom “Pučki običaji i pučke poslovice”. U navedenoj knjižici mališani su svojim ilustracijama i tekstom nastojali podsjetiti te upoznati djecu i odrasle s tradicijskim običajima i zanimljivostima našega podneblja vezanim za uporabu meda, kao visoko vrijedne i u puku od davnina veoma štovane namirnice.
Jesu li u tome i uspjeli – dođite na izložbu i uvjerite se sami!

Odgojiteljica: Linda Krstičević
Zdravstveni voditelj: A. Slipčević