Male tajne roditeljstva – Ž .Boban, Simbolička igra djece predškolske dobi (online)

4.11.2020

Klub trudnica i roditelja Split nastavlja s ciklusom besplatnih predavanja splitskih stručnjaka  o pozitivnom i odgovornom roditeljstvu,  ali zbog epidemiološke situacije, uz novi  način provedbe  ONLINE, […]

Klub trudnica i roditelja Split nastavlja s ciklusom besplatnih predavanja splitskih stručnjaka  o pozitivnom i odgovornom roditeljstvu,  ali zbog epidemiološke situacije, uz novi  način provedbe  ONLINE, preko web platforme Zoom. Broj sudionika je ograničen, a za svako predavanje se potrebno prethodno upisati preko e-maila maletajneroditeljstva@gmail.com  na kojem će se dobiti  upute o sudjelovanju i pozivnicu za predavanje.

 

 Željka Boban, mag.predškolskog odgoja, Simbolička igra djece predškolske dobi.

Odgojitelj ima važnu ulogu poticanja razvoja dječje igre, a njegov utjecaj na razvoj simboličke igre predstavlja kompleksno područje koje se uvijek može dodatno proučavati i unaprjeđivati. Simbolička igra kao bitan segment ranog djetinjstva poziva odgojitelja da osnaži svoje kompetencije, znanje i iskustvo te tako potiče kvalitetan holistički razvoj djece. Kroz igru, kao aktivnost najvećeg obrazovnog i odgojnog potencijala, dijete ispunjava vlastite kapacitete razvoja. Uloga odgojitelja je kreirati kontekst u kojem se poštuje i sluša dječja znatiželja, teorija i istraživanje, kontekst u kojemu se djeca osjećaju ugodno, samopouzdano i motivirano.