Ljubica Ribić i Milan Novak – promocija knjige

23.9.2021

Promocija knjige Ljubice Ribić i Milana Novaka u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. U promociji sudjeluju: – autori, Ljubica Ribić i Milan Novak – moderatorica, Zvjezdana Čagalj, […]

Promocija knjige Ljubice Ribić i Milana Novaka u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

U promociji sudjeluju:

– autori, Ljubica Ribić i Milan Novak

– moderatorica, Zvjezdana Čagalj, prof

– glazbeni dio, Lovre i Branko (band 058)

Ljubica Ribić, rođena u Varaždinu 1959. godine u kojemu i danas živi i radi. Nakon završetka opće gimnazije upisuje Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Aktivna je članica hrvatskih književnih asocijacija: od 2014. članica je Varaždinskog književnog društva, 2015. postaje članicom Matice Hrvatske. Predsjednica je Udruge za promicanje kulture RITAM MISLI od 2016. godine.
Piše poeziju i kratku prozu na hrvatskome standardnom jeziku, na kajkavskom narječju i slovenskom jeziku. Prevodi sa slovenskog jezika. 
 
Milan Novak (Maribor, 1965) čovjek je plesa, poezije i crteža. U svoj život diplomiranog inženjera elektrotehnike upliće razigranost plesnih improvizacija, neomeđenost poezije i snenost crteža. Vječni »zaljubljenik u pisane riječi« sudjeluje u čitanju uživo, literarnim radionicama i susretima, kako u Sloveniji, tako i u tuđini. Sudjeluje na mnogim međunarodnim festivalima, u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj. Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću. Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik.