“Kriza kao šansa?”

13.11.2020

Ponedjeljak, 8. ožujka – petak, 12. ožujka 2010. Ciklus od pet predavanja u organizaciji udruge Život je više Udruga “Život je više” organizira niz predavanja […]

Ponedjeljak, 8. ožujka – petak, 12. ožujka 2010.

Ciklus od pet predavanja u organizaciji udruge Život je više

Udruga “Život je više” organizira niz predavanja na temu “Kriza kao šansa?”. Mnogi smo obeshabreni jer želimo uspjeh, a život često izgleda drugačije. Krize su često posljedice niza krivih odluka i u sebi nose određeni rizik. No, je li istina da je kriza nešto negativno?
Sigurno znamo za neke zemlje koje su nakon dubokih ratnih ili financijskih kriza postavile dobre temelje za stabilno društvo. Znamo jako dobre brakove koji su tek kroz krize postali uistinu stabilni, odnosi dublji i ispunjeniji. Poznajemo ljude koji su bili na samom dnu društva, i tek su kroz krizu postali spremni mnogo toga mijenjati. U nizu predavanja želimo vam prenijeti stručno znanje, osobna iskustva i životno važna biblijska načela.

Program predavanja:

Ponedjeljak, 8. ožujka 2010. u 18:00
Uwe i Edita Müller, Mustafa Halilović
Kriza kao izazov!
Glavna riječ našeg doba je kriza. Svaka kriza nas izaziva reagirati… Kako se odgovorno suočiti s krizom i ne zatvarati oči pred njom?
Uwe i Edita Müller, osnivatelji udruge Život je više, javnosti poznati kao udomitelji dvoje romske djece, pričaju svoju životnu priču.

Utorak, 9. ožujka 2010. u 18:00
Marijo Bandić
Kriza kao spasitelj života!
Postoje trenuci kada ti se čini da nema izlaza, trenuci kada dođeš do zida i misliš da je svaka nada uzaludna, trenuci kada misliš da su se ugasila sva svjetla i da ti više nitko ne može pomoći. Ali bez te krize odavno ne bi bio među nama…
Marijo Bandić, bivši ovisnik, voditelj programa prevencije ovisnosti i resocijalizacije, danas terapeut u centru za rehabilitaciju ovisnika, sretan obiteljski čovjek i ohrabrenje za mnoge.

Srijeda, 10. ožujka 2010. u 18:00
Uwe Müller
Kriza kao test!
Kriza pokazuje stvarnu jakost tvrtke, društva, braka, odnosa… Što možemo učiti iz krize i kako se najbolje za nju pripremiti?

Četvrtak, 11. ožujka 2010. u 18:00
Kristijan Cinotti
Kriza kao posljedica!
Svaka kriza ima svoj izvor. Žanjemo što smo posijali. Skoro svaki dan novi skandal. Što se dogada kad netko krši zakone? U Hrvatskoj danas imamo zatvore pune managera jer pravna država pod utjecajem pristupanja EU malo po malo počinje funkcionirati.
Međutim, koje posljedice snosimo kad kršimo duhovne zakone? Koji zakoni tada vrijede?

Petak, 12. ožujka 2010. u 18:00
Kristijan Cinotti
Kriza kao šansa!
Najdublja financijska, osobna i duhovna kriza ne mora biti kraj, nego početak novog života. Poslušajte koje šanse nam krize nude.
Kristijan Cinotti, autor knjiga “Kako platiti manje poreza” i “Lizing u praksi”, ovlašteni revizor i svojedobno najmlađi porezni savjetnik u zemlji, direktor tvrtke Cinotti revizija.
Kriza ne nosi samo rizik, nego i veliki potencijal. Kriza ne mora biti korak nazad. Ona je često put prema uspjehu kojeg toliko želimo.
Nadamo se da će ovaj niz predavanja za vas biti ohrabrenje da krize pozdravite kao velike životne šanse.

Predavanja se održavaju u velikoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića, Ulica slobode 2