Književni klub kroničnih knjigofila: Tom McCarthy “Ostatak”

26.2.2021

ČETVRTAK, 14. STUDENOG 2013. Postoji li nešto jedinstveno u našem životu, nešto što nas u konačnici određuje kao autentičnu jedinku, neuhvatljivo vagom ili riječima, a […]

ČETVRTAK, 14. STUDENOG 2013.
Postoji li nešto jedinstveno u našem životu, nešto što nas u konačnici određuje kao autentičnu jedinku, neuhvatljivo vagom ili riječima, a opet velike specifične težine, neki osobni pečat koji nas izdiže iz amorfne statističke mase i koji nam daje imanentni osjećaj stvaraoca vlastite stvarnosti?
Koliko smo puta sami sebe natjerali da se osjećamo kao stranac u vlastitom životu i koliko bi uopće ostalo od onog čovjeka kojeg bi ogolili za njegove rituale, poslove, obveze i sve ostale prisilne aktivnosti koje obavljamo tokom dana.

Ako vam se čini da niste sigurni što je autor ovog članka htio reći s ovom najavom za Klub kroničnih knjigofila, pročitajte knjigu “Ostatak” Toma McCarthyja i dođite u knjižnicu Trstenik 14. studenog u 18 sati na provjeru vlastite autentičnosti.

'… postati stvaran – biti protočan, prirodan, izbaciti stranputice koje nas odvlače od biti događaja, spriječavajući nas da dotaknemo samu srž: stranputice nas pretvaraju u potrošnu i drugorazrednu robu.'

Voditelj je Dražen Šaškor, dipl.knjiž.