Književna tribina Librokazi. Gošća: Olja Savičević Ivančević

14.4.2022

Sudionici: – autorica Olja Savičević Ivančević, – moderatorica Sara Kopeczky Bajić   Librokazi su književna tribina koju vodi književnica Sara Kopeczky Bajić. U tribini razgovara […]

Sudionici:

– autorica Olja Savičević Ivančević,

– moderatorica Sara Kopeczky Bajić

 

Librokazi su književna tribina koju vodi književnica Sara Kopeczky Bajić. U tribini razgovara s različitim piscima, o knjigama koje su napisali i objavili, ali i o onima koje će tek biti dovršene i objavljene, o različitim kreativnim procesima, omiljenim autorima i drugim zanimljivim temama iz svijeta književnosti.

Povodom manifestacije Noć knjige '22. u goste dolazi Olja Savičević Ivančević, spisateljica i pjesnikinja, uvrštena u mnoge domaće i međunarodne antologije poezije i proze. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je studirala i na Poslijediplomskom studiju iz književnosti. Književnim radom profesionalno se bavi zadnjih petnaest godina, a osim proze i poezije, piše književne kolumne, dramske tekstove za djecu i mlade te vodi radionice kreativnog pisanja.

Knjige su joj prevedene na jedanaest svjetskih jezika, objavljene u trinaest zemalja u Europi te u SAD-u. Pojedinačne pjesme i priče prevedene su i objavljene na tridesetak jezika. Za rukopis Nasmijati psa nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču te nagrade Kiklop za zbirku poezije Kućna pravila. Roman Adio kauboju nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman u Hrvatskoj 2011., nagradom Slobodne Dalmacije za umjetnost Jure Kaštelan te francuskom Prix du premiere roman u međunarodnoj konkurenciji. Prema romanu je postavljen istoimeni kazališni komad. Roman Pjevač u noći dobio je nagradu Libar za vajk Pulskog sajma knjige kao i English Pen Award. Dobitnica je i regionalne nagrade festivala Druga prikazna iz Skopja 2018. Za zbirku pjesama “Divlje i tvoje” nagrađena je regionalnom nagradom “Risto Ratković” 2020.