“Kapadokija – kolijevka ranog kršćanstva”, predavanje Ane Beran

11.11.2020

Četvrtak, 27. listopada 2011. u 18h “Kapadokija – kolijevka ranog kršćanstva”, predavanje Ane Beran iz ciklusa putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem..” Naslov moje male […]

Četvrtak, 27. listopada 2011. u 18h

“Kapadokija – kolijevka ranog kršćanstva”, predavanje Ane Beran iz ciklusa putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem..”

Naslov moje male priče je: Kapadokija, zaboravljena kolijevka kršćanstva. Osim fotografija čarobne Kapadokije, pokušala bih opisati način na koji su živjeli prvi kršćani i stvaranje prvih kršćanskih vjerovanja. Naravno i prvih sukobljavanja u kojima su glavnu zaslugu za stavove i pravac današnjeg kršćanstva imali biskupi iz Kapadokije.
Umirovljenica sam, volim fotografiju, pomalo i slikam, odgojila sam već i unučad… sada radim na sebi i zbog toga rado i često putujem. Svako putovanje je upoznavanje ljudi, običaja, ali i upoznavanje same sebe.
Zadovoljstvo, potpunost koju osjetiš nakon puta gotovo ničim ne mogu nadomjestiti. Dok sam spremala ovu malu priču o ljudima koji su živjeli prije 2.000 godina shvatila sam da su oni prevaljivali ogromne udaljenosti – pješice ili konjima. Danas u vrijeme aviona, autobusa, vlakova koji jure 420 km na sat čini mi se da ljudi manje putuju.
A svijet je danas veliko selo i šteta je ne upoznati ga.

Ana Beran