Kandidatski forum Forum u organizaciji Foruma organizacija civilnog društva SDŽ

14.1.2021

Četvrtak, 30. travnja 2009. 11:00 – 13:00 Izbori, koji se uskoro ponovo održavaju, prilika su da građanke i građani kažu svoju riječ o tome tko […]

Četvrtak, 30. travnja 2009. 11:00 – 13:00

Izbori, koji se uskoro ponovo održavaju, prilika su da građanke i građani kažu svoju riječ o tome tko je najpozvaniji upravljati njihovim gradom.  Zbog toga je važno da što bolje upoznaju političku 'ponudu' – ideje, programe i stavove kandidatkinja i kandidata za mjesto gradonačelnika i za Gradsko vijeće.

U tu svrhu, Forum organizacija civilnog društva Splitsko-dalmatinske županije poziva Vas da sudjelujete na kandidatskom forumu koji će se održati u četvrtak, 30.4.2009. (od 11:00 do 13:00) u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.
 
Na forumu će sudjelovati po jedna predstavnica ili predstavnik svih političkih grupacija koje nastupaju na predstojećim izborima – bilo kao neovisni kandidati, bilo kao predstavnici stranačkih ili neovisnih lista. Moderator će biti Srđan Dvornik.
Ovaj tip javnog razgovora – kandidatski forum – sastoji se u tome da se svim predstavnicama i predstavnicima različitih političkih opcija postavljaju ista pitanja, kako bi birači i biračice mogli bolje ocijeniti tko zaslužuje njihovu izbornu podršku. Od svih će se sudionica i sudionika tražiti konkretni, kratki odgovori.

Pitanja/teme odnosit će se na probleme grada Splita i njegovog šireg okruženja kojima se bave organizacije civilnog društva okupljene u neformalni savez – Forum organizacija civilnog društva Splitsko-dalmatinske županije. To su pitanja pomoći starijima i nemoćnima, uređenja grada i zaštite prirodne i kulturne baštine, rodne ravnopravnosti, prevencije ovisnosti, ljudskih prava, a napose prava onih kojima je potrebna posebna društvena podrška, kao što su osobe s invaliditetom ili teži kronični bolesnici.  To su i pitanja kvalitete života u gradu, razvoja potencijala mladih, socijalne solidarnosti, slobodnog javnog komuniciranja i mnoga druga.

Kandidatski forum je prilika za izravan susret građana i građanki s onima koji očekuju njihovu izbornu podršku, prilika u kojoj kandidati mogu pokazati koliko su uvjerljive njihove poruke biračima.

Pozivamo Vas da sudjelujete u javnoj raspravi!