Javne konzultacije o rezultatima projekta “Diskiriminacija mladih na tržištu rada”

22.1.2021

Petak, 26. listopada 2012. u 10h Javne konzultacije o rezultatima projekta “Diskriminacija mladih na tržištu rada” U Gradskoj knjižnici Marka Marulića 26. listopada u vremenu […]

Petak, 26. listopada 2012. u 10h

Javne konzultacije o rezultatima projekta “Diskriminacija mladih na tržištu rada” U Gradskoj knjižnici Marka Marulića 26. listopada u vremenu od 14:00 do 16:00 sati održat će se javne konzultacije o rezultatima projekta: „Diskriminacija mladih na tržištu rada“.

Naime, riječ je o projektu koji tijekom 2012. godine provode Mreža mladih Hrvatske, u partnerstvu sa svojim organizacijama članicama Volonterskim centrom Osijek te Blank filmskim inkubatorom. Naše je nastojanje da raspravu o diskriminaciji koju mlade osobe susreću na tržištu rada, na kompetentan i uključiv način stavimo u fokus javnog interesa, ciljajući na sve strane kojih se ovo pitanje tiče: poslodavce, sindikate, relevantna javna tijela, organizacije civilnog društva, i naravno, mlade radnike te tražitelje posla. Uvjereni smo kako je moralna obveza, ali i zajednički interes svih gore opisanih skupina da se o ovoj relativno novoj temi razgovara iskreno i konstruktivno, s konačnim ciljem razvoja zajedničkog djelovanja koje će djelovati afirmativno na položaj mladih na tržištu rada, a samim tim i kompletne ekonomije.

Na javnim konzultacijama bit će predstavljeni dosadašnji rezultati projekta: film koji obrađuje temu diskriminacije, a snimljen je u produkciji udruge Blank filmski inkubator te prvog sustavnog istraživanja diskriminacije mladih na hrvatskom tržištu rada: „NeuDOBAN položaj: Izvještaj o diskriminaciji mladih na hrvatskom tržištu rada“, koje je za potrebe projekta proveo Institut za razvoj tržišta rada u suradnji s portalom MojPosao.