Izložba “Zajedno u Splitu” Melite Matulić Jeleč i Karmen Stošić Melita Matulić Jeleč

13.3.2021

PONEDJELJAK, 23. LIPNJA 2014. Rođena u Zagrebu (Hrvatska)1954. gdje živi i radi. Nakon završene gimnazije upisuje i završava studij povijesti umjetnosti, njemačkog jezika, kasnije uz rad […]

PONEDJELJAK, 23. LIPNJA 2014.

Rođena u Zagrebu (Hrvatska)1954. gdje živi i radi.
Nakon završene gimnazije upisuje i završava studij povijesti umjetnosti, njemačkog jezika, kasnije uz rad i  bibliotekarstvo. Zaposlena je u svojstvu  predmetnog knjižničara na knjižnoj zbirci povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Od  1999.-te primijenjuje tehniku  flomaster na  fotopozitivu na manjem formatu uz (naknadnu) transpoziciju u scan ekransku  grafiku,  fotoprint ili scan/ink jet.
Od 2008. prerađuje fragmente svojih  ranih gotovo zaboravljanih  radova u auto laku iz vremena gimnazije i studija (1970-te)  prenoseći ih u digitalni medij,  također u scan ekransku  grafiku,  fotoprint ili scan/ink jet.

Karmen Stošić studirala je povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i već od ranih godina bavi se fotografijom i drugim medijima. Izlaganja radova na samostalnim izložbama intenzivirala je u proteklih nekoliko godina stvarajući više tematski povezanih serija. Sudjelovala je i na tridesetak natječajnih izložbi na kojima je osvojila nekoliko nagrada. Fotogafija je polazište svakog njenog rada, iz nje se digitalnim postupcima rađaju obrade koje ističu motiv, ideju i estetiku, stvarajući nestvaran doživljaj temeljen na najrealnijem mediju, fotografiji.