Izložba Split u planovima

11.9.2020

U ponedjeljak 14. rujna u 18 h u Gradskoj knjižnici Marka Marulića bit će otvorena izložba  fotografija studenata i alumnija splitske Umjetničke akademije Split u […]

U ponedjeljak 14. rujna u 18 h u Gradskoj knjižnici Marka Marulića bit će otvorena izložba  fotografija studenata i alumnija splitske Umjetničke akademije Split u planovima,    i to u sklopu projekta BEST of UMAS@GKMM pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

Studenti UMAS-a pohađali su kolegij profesora Mirka Pivčevića te je njegov utjecaj na vježbama i ispitnim primjerima primjetan na izabranim radovima. Jedna od vježbi bili su i planovi, a studenti koji su te planove pokušavali uhvatiti na lokalitetima grada Splita i okolice postigli su pohvale, ne samo na studiju UMAS-a nego i kasnije na različitim skupnim i samostalnim izložbama.  Studentska lutanja, istraživanje zanimljivih mjesta pokraj kojih često prolazimo, a na koja i ne obraćamo pozornost, kroz optiku nekoliko mladih generacija promovirala su mali reportažni studentski serijal o Splitu. Ova je izložba i simbolična kronika našeg grada posljednjih desetak godina u vizijama mladih ljudi koji se uspješno bave fotografijom i snimanjem.    

Među njima su: Ana Miletić, Darko Škrobonja, Duje Kundić, Gloria Lizde, Greta Vuković, Josip Bojčić, Jure Cukar, Mirna Marin, Petra Ana Čubelić, Ratko Ilijić i Tina Ljubenkov.  

Profesionalno opredjeljenje mladih autora pohvala je njihovim profesorima, između ostalog i Pivčeviću te asistentima Vicku Vidanu i Mariju Javorčiću.