Izložba slika popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački Štrk“, Čuvari zaborava

2.7.2020

  Izložba se može pogledati u atriju Središnje knjižnice do 31. srpnja 2020. Na izložbi „Čuvari zaborava“ sudjeluje 15 članova s 25 likovnih radova u […]

 

Izložba se može pogledati u atriju Središnje knjižnice do 31. srpnja 2020.

Na izložbi „Čuvari zaborava“ sudjeluje 15 članova s 25 likovnih radova u tehnici akrila i ulja na platnu.
Tema izložbe: Domoljublje znači ljubav prema svemu onome što čini dio domovine: njezina povijest, njezina tradicija, njezin jezik, njezina sama prirodna oblikovanost, a ta se ljubav očituje i u plodovima narodnog stvaralaštva. Obzirom da umjetnost predstavlja formu mišljenja različitih energija, ovom izložbom smo postali čuvari povijesti i baštine, likovno prezentirajući kulturni i prirodni identitet Hrvatske koju svatko od nas nosi u srcu.

Pogledajte katalog izložbe: 

O PULS „Moslavački štrk“

Udruga od 2013. godine svojim mnogobrojnim kreativnim i kulturnim izrazom promiče vrijednosti građanskog društva u Popovači, Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. PULS „Moslavački štrk“ je neprofitabilna udruga koja na dobrovoljnoj osnovi okuplja građane koji posjeduju afinitet za likovno i kulturno stvaralaštvo te likovne stvaraoce s područja Moslavine radi ostvarivanja zajedničkog interesa u očuvanju kulturne baštine te razvoju likovne umjetnosti i kulture grada Popovače. Udruzi PULS “Moslavački štrk“ dodijeljeno je priznanje „Likovni pleter“ za najuspješniju likovnu udrugu u 2019. godini u SMŽ. Bogat i kvalitetan rad Udruge rezultat je aktivnosti 33 slikara iz različitih gradova Hrvatske.

Kratki osvrt na neke od dosadašnjih aktivnosti Udruge:

– sudjelovanje na 52 skupne izložbe različite tematike u mnogim mjestima i gradovima Hrvatske

– 12 samostalnih izložbi članova Udruge

– održavanje tradicionalnih izložbi sakralne tematike u vrijeme Božića i Uskrsa

– domaćini smo 6. likovne kolonije „Štrkijada u Popovači“, međunarodnog učešća

– uspješno smo organizirali 5 međunarodnih izložbi „Moslavačke minijature“, s učešćem autora iz 35 država svijeta

– Udruzi PULS “Moslavački štrk“ dodijeljeno je priznanje „Likovni pleter“ za najuspješniju likovnu udrugu u 2019. godini u SMŽ.

Marija Pukec Žigić
Predsjednica PULS -a „MOSLAVAČKI ŠTRK“