Izložba Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Judita

9.6.2021

IZLOŽBA JUDITA Ove godine slavimo 500 godišnjicu tiska epa Judita koju je napisao Marko Marulić. Priča koja nas uči o hrabrosti, ljubavi, požrtvovnosti, domoljublju privukla […]

IZLOŽBA JUDITA

Ove godine slavimo 500 godišnjicu tiska epa Judita koju je napisao Marko Marulić. Priča koja nas uči o hrabrosti, ljubavi, požrtvovnosti, domoljublju privukla je našu pozornost i potakla nas je na istraživanje.
Dio školskih uradaka posvetili smo Juditi i obljetnici koju slavimo pa smo kroz praktičnu nastavu i vizualne komunikacije oblikovali radove . 
Radovi su nastali kroz vremenski period od tri mjeseca, a kako smo dio nastave radili na daljinu učenici su kod kuće ovisno o opremljenosti digitalnim alatima pokušali zadovoljiti zadanom zadatku.
Mentorica Teodora Grgić Jeličić s učenicima je izradila niz plakata, neki su informativni i edukativni, a neki su dekorativni. Dio zadataka odnosi se i na omote za knjige pa smo i kroz omote, a neki i povezivanjem oba zadatka pokušali dočarati naša razmišljanja na zadanu temu.
Lektira koja se obrađuje u drugom razredu pomogla nam je u stvaranju i oblikovanju onog što smo zamislili. Pjevanja smo posebno proučavali u prvom razredu jer lektiru učenici nisu čitali. 
Oblikovanje plakata ili korice u prvom razredu bilo je kroz kratke sažetke koje smo proučili i istražili.
U stvaranju ove izložbe sudjelovali su učenici svih razreda od početnika prvaša do četvrtih razreda zanimanja grafički urednik dizajner i medijski tehničar. 
Temom Judite smo u nastavi obilježili ovaj značajan datum naše književnosti i kulturne baštine, a predstavljamo ih u knjižnici Marka Marulića.