Izložba Milene Bašić, akademske umjetnice: Nemirna

8.9.2022

Otvorenje izložbe je 12. rujna u 18:30 h u Atriju Središnje knjižnice, Ulica slobode 2 Izložba, pod nazivom Nemirna, bit će otvorena 12.09. u 18.30 sati u […]

Otvorenje izložbe je 12. rujna u 18:30 h u Atriju Središnje knjižnice, Ulica slobode 2

Izložba, pod nazivom Nemirna, bit će otvorena 12.09. u 18.30 sati u Središnjoj knjižnici Marka Marulića Split. Teme radova su raznolike, vezane za mediteranski krajolik u kojima autorica  balansira na granici između apstrakcije i figuracije, prošlosti i sadašnjosti. Tehnika koju koristi je kombinacija olovke, akrila, pastela i kolaža.

 

Milena Bašić, akademska umjetnica

Završila je srednju umjetničku školu u Splitu. Godine 2000. završila je likovnu akademiju u Bologni. Imala je nekoliko grupnih izložbi u Bologni i Macerati. Na povratku u Split izlagala je na više izložbi u Milni na Braču, Zagrebu i Splitu.

Završila je studij knjižničarstva na izvanrednom diplomskom studiju Informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu  kao diplomirani knjižničar.

Svoje slike radi u malom ateljeu koji se nalazi u zgradi u kojoj živi. Istovremeno radi na više ciklusa i tema i koristi  različite tehnike. Radi sporo jer „Moje slike moraju disati i rasti same, ja samo promatram u kojem pravcu idu pa im dodam ono što mislim da treba.“

Više o umjetnici možete saznati na:

https://milena-basic.com

https://imginn.org/basic7500/