Izložba Maje Miškov: Probudi me kad počne lito…

3.5.2020

Pogledajte Majinu virtualnu izložbu na ovoj poveznici: https://issuu.com/gkmm/docs/maja_miskov Godina se u Dalmaciji dijeli na dva dijela – ljeto i čekanje ljeta. Dok neki hiberniraju, neki to […]

Pogledajte Majinu virtualnu izložbu na ovoj poveznici: https://issuu.com/gkmm/docs/maja_miskov

Godina se u Dalmaciji dijeli na dva dijela – ljeto i čekanje ljeta. Dok neki hiberniraju, neki to ljeto čekaju pokušavajući ga oživjeti, osjetiti mu okuse, mirise i boje, svatko na svoj način.
Tako je nastala i ova serija radova, tijekom posljednjih nekoliko zima. Inspirirana najviše otokom Visom, njegovim oblicima i bojama, čiju jedinstvenu, magičnu energiju nije teško prenijeti na platno nekome tko ga osjeća, a pri ruci mu je paleta od tisuću boja, kistovi i platno.
U svom radu autorica istražuje i stvara apstraktne interpretacije poznatih joj dalmatinskih krajolika, analizira svoj odnos s prostorom i vremenom, smjenama godišnjih doba, vezom mora i kopna.
Stilizirani oblici, s plohama zasićenima gustim namazima intenzivnih boja nose ove slike, odražavajući jednostavnost prikaza i doživljaja bogatstva otočnog krajolika u očima autorice i gledatelja.
Jednostavnost i odmjerenost oblika te razigranost kolorita definicija su kako ovog podneblja, tako i Majinog rada.
Kao početak i kraj svega, gledajući ovu izložbu, Lito možemo dočekati sneni ili već razbuđeni i ispunjeni bojom i doživljajima.

N.Č.

Autorica:
Maja Miškov, rođena u Splitu 1979. godine.
e-mail: majamiskov.split@gmail.com
instagram: https://www.instagram.com/majamiskov/?hl=hr