Izložba Jakše Matošića, 13. petak je za plakat: MATOŠIĆ – POSTERI – RETROSPEKTIVA1

12.11.2020

Izložba MATOŠIĆ / POSTERI / RETROSPEKTIVA1, zbog datuma otvaranja najavljena i kao 13. petak je za plakat, donosi autorski izbor sačuvanih postera i jumbo plakata multimedijalnog likovnog umjetnika Jakše Matošića […]

Izložba MATOŠIĆ / POSTERI / RETROSPEKTIVA1, zbog datuma otvaranja najavljena i kao 13. petak je za plakatdonosi autorski izbor sačuvanih postera i jumbo plakata multimedijalnog likovnog umjetnika Jakše Matošića i postavom skicira dizajnerski i ilustratorski segment njegovog dosadašnjeg rada. Autor je član HULU Split, ali i HDS-a kao skladatelj scenske, filmske i eksperimentalne glazbe, pa je upravo glazba tema većine izloženih radova koje smo sretali i na ulicama. Iako bez svečanog otvorenja, izložbu možete pogledati u Atriju središnjice GKMM Split, ali i na našoj internetskoj galeriji. Možda je baš poster originalno rješenje za vašu sobu u vrijeme darivanja.

Kratka biografija:

Iako u vrtiću izlaže uglavnom temperu, kasnije fasciniran stripom, na splitskoj školi primijenjenih umjetnosti bira Grafički dizajn, a na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu odsjek grafike Dževada Hoze. Dosad izlaže na 20-ak žiriranih izložbi međunarodne suvremene umjetnosti i grafike, u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je i voditelj nekoliko kreativnih radionica za djecu i odrasle. Primijenjenom umjetnošću bavi se kao freelance art direktor, copywriter, designer vizualnog identiteta i ilustrator. Napisao, snimio i producirao stotine reklamnih songova. Kao redatelj glazbenih video spotova debitirao na MTV-u. Vodio TV talk show i igrao u HNK. Autor je scenske, filmske i eksperimentalne glazbe. Piše aforizme, poeziju, recenzije i slogane.