Izložba: Guillermo Daniel Escalante Rodriguez

30.11.2020

Utorak, 14. srpnja 2009 19:00 Hrvatska matica iseljenika – Podružnica Split ima čast pozvati Vas na otvaranje izložbe slika čiji je autor Guillermo Daniel Escalante Rodriguez. Rođen […]

Utorak, 14. srpnja 2009 19:00

Hrvatska matica iseljenika – Podružnica Split ima čast pozvati Vas na otvaranje izložbe slika čiji je autor Guillermo Daniel Escalante Rodriguez.
Rođen je 19. kolovoza 1976. u Argentini, gdje je u Buenos Airesu završio Školu primijenjene umjetnosti. Život ga nije zadržao samo na jednom mjestu, pa je desetak godina proveo živeći u raznim državama, da bi u zadnje vrijeme boravio na relaciji Hrvatska – Slovenija.
Govori engleski i francuski jezik. Svestran je umjetnik. Bavi se plesom, pri čemu daje prednost tangu. Glazba ga je široko okupirala. Osim što svira gitaru i irsku flautu, okušao se u gradnji violina i svirajući rock. Organizirao je kazališne radionice, bavi se meditacijom, Yogom i Taichijem.
Slikarstvom je povezao sve svoje načine bavljenja umjetnošću. Radi maske i postere, ilustracije, batik i murale. Radeći ilustracije, pojavljuje se kao promatrač određenih situacija na koje nailazi u svakodnevnom životu. Murali su mu puni ekspresije i poruke, a kroz batik izražava svoj bogati kolorit.
Izlagao je u Santiagu de Chile, Ljubljani i Dioklecijanovoj palači u Splitu. Murale je naslikao u Ljubljani i u splitskom Domu mladeži.