Izložba fotografija “Red Bell – Crveno zvono”

9.3.2021

PETAK, 11. TRAVNJA 2014. Izložba fotografija “Red Bell – Crveno zvono” na temu trgovanja ljudima u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Split uz predstavljanje aktivnosti Hrvatskog […]

PETAK, 11. TRAVNJA 2014.

Izložba fotografija “Red Bell – Crveno zvono” na temu trgovanja ljudima u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Split uz predstavljanje aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa u području prevencije trgovanja ljudima

Gradsko društvo Crvenog križa Split poziva Vas na izložbu fotografija “Red Bell – Crveno zvono” na temu trgovanja ljudima. Otvaranje izložbe je u petak, 11. travnja u 12.00 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića. Prilikom otvaranja izložbe predstaviti ćemo aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa u području prevencije trgovanja ljudima.
Izložba je sastavni dio kampanje “Red Bell – Crveno zvono” Hrvatskog Crvenog križa kojom se obilježio Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima – 18. listopada. Kampanja je organizirana uz potporu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca kako bi se podigla svijest javnosti o uzrocima nastanka i posljedicama trgovanja ljudima.
U sklopu kampanje, a u suradnji s Canonom i Zborom fotoreportera Hrvatske, Hrvatski Crveni križ raspisao je natječaj za fotografiju na temu trgovanja ljudima. Cilj natječaja bio je vizualno ilustriranje raznih oblika zlostavljanja i trgovanja ljudima, a odabrane fotografije prvi su put bile izložene u Zagrebu, potom u Krapini,Osijeku, Kninu, a sada i u Splitu. Trgovanje ljudima jedan je od gorućih problema u svijetu koji sve više zahvaća i Hrvatsku, a o kojem javnost još nije dovoljno informirana. Crveni križ upozorava na važnost poštivanja ljudskih prava i poziva građane da se informiranjem i akcijom priključe borbi protiv trgovanja ljudima.
Izložba se može razgledati do 21. travnja.