Izložba dizajnerskog nakita

27.8.2021

ViletinA je umjetnik koji je već tri puta izlagao u knjižnici, a za svoj četvrti nastup odlučio je prikazati sažetak svih svojih izložbi do sada. Uz te starije […]

ViletinA je umjetnik koji je već tri puta izlagao u knjižnici, a za svoj četvrti nastup odlučio je prikazati sažetak svih svojih izložbi do sada.

Uz te starije kolekcije nakita, koje dolaze iz dizajnerskih kolekcija Kameni cvitovi i Ssunčani cvitovi, ViletinA je odredio prikazati i nekoliko manjih dizajnerskih kolekcija koje su nastajale u proteklih nekoliko godina. Za ljubiteljice naušnica, kolekcije će biti izložene iz nekoliko prethodnih sezona.

Međutim, kako se “poklopilo”, ViletinA je ovaj put odredio specifični datum svoje izložbe, te je 1. rujna izabrao kao prvu godišnjicu smrti svoje majke. Zbog toga će, po prvi put, na svjetlo dana biti predstavljena i posebna kolekcija pod nazivom “BISERNI CVITOVI *VANJA*”, u spomen na njegovu majku. Kolekcija se sastoji od ogrlica, naušnica te medaljona, koji su izrađivani od finih bisera, koralja te ostalog poludragog kamenja. Karakteristika kolekcija je da se svaki komad izrađuje pod povećalom, te se sitni komadići sastavljaju, jedan po jedan, u prekrasni cvijet.

Izložba počinje 1. rujna, a trajat će 15 dana, u vitrinama knjižnice, a sam čin otvaranja održat će se 1. rujna u vremenu od 18:00 do 20:00 kada će dizajner osobno objašnjavati svoje kolekcije posjetiteljima.

ViletinA