Društvo za esperanto Split – Promocija slikovnice MAGIČNA IGRA i zbirke PJESNIČKI TRIPTIH

24.2.2022

               Dana 3. ožujka 2022. s početkom u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ulica slobode 2 (velika dvorana) DRUŠTVO ZA ESPERANTO SPLIT […]

               Dana 3. ožujka 2022. s početkom u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ulica slobode 2 (velika dvorana) DRUŠTVO ZA ESPERANTO SPLIT održat će prezentaciju međunarodnog jezika ESPERANTO.

               U skladu s rješenjem Ministarsta kulture RH (čl.12 stavak 1. Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara), kojim se utvrđuje da Tradicija esperanta u Hrvatskoj ima svojstvo nematerijalnoga kulturnog dobra, promovirat će dvije dvojezične knjige (hrvatski/esperanto) u vlastitom izdanju: slikovnicu za djecu MAGIA LUDO / MAGIČNA IGRA i zbirku poezije PJESNIČKI TRIPTIH / POEZIA TRIPTIKO.

Slikovnica je vrlo zanimljiva priča s bajkovitim elementima namijenjena najmlađim osnovnoškolcima s ciljem potaknuti ih na učenje ove kraljevske igre, a ujedno i privuči ih upoznavanju esperantskog jezika. Napisala ju je  Darija Budiša a  ilustrirala  Luca Cetinić.

Zbirka poezije naših triju pjesnikinja Luce Cetinić, Lidije Leskur  i Jadranke Tarle Bojović, koje su i dugogodišnje članice Društva,  također je vrijedno izdanje jer je riječ o pjesnikinjama koje iza sebe imaju već zapažene zbirke pjesama i priča.  Sadržava odabrane pjesme na hrvatskom jeziku, koje su prvedene i  na esperanto.

Gost večeri:  JOSIP PLEADIN, osnivač i tajnik Dokumentacijskog eperantskog centra , održat će predavanje  „NA PRAGU STOTE OBLJETNICE ESPERANTA U SPLITU I DALMACIJI“.

Glazbeni gosti: Mješovita klapa ŠUFERINI

Voditelji programa: Lidija Leskur i Darija Budiša