Ciklus putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem…”. Gost je Marko Herman

22.10.2020

ČETVRTAK, 18. PROSINCA 2014. Ciklus putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem…”. Gost je Marko Herman s predavanjem “Kretanje je disanje, a disanje je život – […]

ČETVRTAK, 18. PROSINCA 2014.

Ciklus putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem…”. Gost je Marko Herman s predavanjem “Kretanje je disanje, a disanje je život – biciklom po Italiji”
Marko Herman – sasvim običan avanturist amater.
Iako kao većina ljudi ograničen vremenom i budžetom, uvijek nalazim vremena i načina da negdje odgibam, a gibati se volim na sve moguće načine.
Obožavam planinariti i redovito se natječem u ultratrail trčanju (planinskim ultramaratonima) a kad stignem penjem se i na stijene. Na moru sam često u kajaku i naravno, jedno od omiljenih prijevoznih sredstava mi je bicikl.
Mislim da po pustolovinu ili ljepotu doživljaja nečeg novog i neviđenog ne treba uvijek putovati daleko, već da je to često u “stražnjem dvorištu” , samo treba malo bolje otvoriti oči. Lani sam otputovao malo dalje od “stražnjeg dvorišta” na 1350 km dug put biciklom kroz Italiju koji sam zgurao u godišnji odmor od 15 dana.
U predavanju popraćenim s dosta fotografija ispričati ću kako sam u Firenzi upoznao dalmatinskog Japanca, u Apeninima zamalo ugostio divlje svinje u šatoru i kako sam na putovanju napravio važnu prekretnicu u životu.