Besplatno predavanje Olivere Drutter, TRAUMA i NJEZIN UTJECAJ

19.6.2020

ako trauma može biti poput pakla na zemlji, razriješena trauma je dar bogova – junačko putovanje koje pripada svima nama. Trauma je postala tako česta […]

ako trauma može biti poput pakla na zemlji, razriješena trauma je dar bogova – junačko putovanje koje pripada svima nama.

Trauma je postala tako česta pojava da većina ljudi nije ni svjesna njezinog postojanja. Gotovo da ne postoji osoba koja nije doživjela bar jedno traumatsko iskustvo. Budući da simptomi traume mogu ostati pritajeni dugi niz godina nakon neugodnog iskustva, neki od nas još ne pokazuju simptome. Uzroci i simptomi mogu biti raznoliki, brojni i različitog intenziteta. Uzroci mogu biti od onih očitih kao što su: rat, seksualno zlostavljanje, fizičko ili emocionalno zlostavljanje, automobilske nesreće, bolesti i kirurški zahvati, gubitak roditelja ili bliske osobe ili manje očiti, ali ništa manje intenzivni poput emocionalne odsutnosti roditelja i nebriga. Kao odgovor na uzroke, mi razvijemo prije ili kasnije simptome koji mogu jače izraženi kao što su panični napadi i anksioznost, zatim prenaglašena emocionalna reakcija, noćne more i strahovi. Međutim postoje i oni simptomi o kojima ne govorimo često a to su:  zaboravnost, nemogućnost da se emocionalno povežemo sa drugom osobom, poteškoće sa spavanjem, prenaglašena ili slaba seksualna aktivnost, hiper budnost, osjećaj stisnutosti u tijelu, disociranost, osjećaj bespomoćnosti, sramežljivost, kroničan umor, depresija, nedostatak interesa za ljubavne i društvene odnose …Trauma je životna činjenica, ali ne mora biti doživotna kazna. Ona se uz odgovarajući terapeutski rad i podršku može preobraziti u naš kapacitet za snagu i gušt. Trauma ima kapacitet da se preobrazi u osobnu moć koja vodi prema psihološkom, emocionalnom, tjelesnom i duhovnom rastu.

Na predavanju ću govoriti kako Integrativna – tjelesno orijentirana terapija po metodi CIR-a  daje odlične rezultate u razrješenju naših trauma koje ostaju zapisane na tjelesnoj – implicitnoj memoriji. Jer, sve ono što je bilo previše našoj psihi, da bi preživjeli, preuzelo je tijelo. Pokazujući iskreni interes za sebe, mi radimo prvi bitan korak ka većem kapacitetu ljubavi prema sebi, zadovoljstvu, guštu i bliskijim odnosima.

Pozivam vas da se iskreno zainteresirate za sebe, dobro došli na moje predavanje! 

Molim sve zainteresirane da ispune prijavnicu https://forms.gle/nXJrmiTnAuZ81vXo8  jer imamo upute od Zdrastvenog stožera koji nam  ograničava broj osoba koje mogu prisustvovati predavanju. Imena ćemo provjeravati pri ulasku u dvoranu pa vas stoga molimo da dođete koju minutu prije predavanja. Hvala na razumjevanju ! 

Olivera Drutter
Predavačica i voditeljica CIR Dubrovnik škole
Predavačica – asistentica u CIR Split školi
www.oliveradrutter.com
www.cir.hr
Kontakt broj: 091 586 8107

Napomena : Nakon besplatnog predavanja uslijedit će radionica na temu:
 OSNAŽIVANJE SEBE I OPORAVAK OD TRAUME 
U Splitu 4.srpnja 2020. (subota)  od 9:00 do 13:00 h
Adresa po prijavi!
Prijava je moguća na 091 586 8107; oledrutter@yahoo.com