“Bags”, izložba kreatorskih torbi Ane Gjivoje

24.2.2021

PONEDJELJAK, 4. STUDENOG 2013. Ana Gjivoje umjetnica je i dizajnerica iz Splita. Diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Macerati (Italija) stječe 1999 godine. Dugi niz […]

PONEDJELJAK, 4. STUDENOG 2013.

Ana Gjivoje umjetnica je i dizajnerica iz Splita. Diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Macerati (Italija) stječe 1999 godine. Dugi niz godina radi kao modni dizajner uspješne domaće modne kuće Šuština Style. 2013. godine osmišljava vlastiti brand BAGbyAnaGjivoje.
BAG tehnički predstavlja spoj autorskih radova umjetnice printanih na kamionskoj tendi i gume za zalijevanje. Idejno je spoj umjetnosti, dizajna, mode i, naravno, torbe.
Bagica koketira s pravom torbom, pomalo je parodija na nju kao i na svijet koji je okružuje. Anina torba odličan je medij za komunikaciju i interesantne suradnje kao što je kolekcija “BAG 4 AMZ” nastala u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu ili “Neno Mikulić 4 BAG”.
BAG Recyclage je kolekcija svjetlećih torbi izrađenih od 100%recikliranog materijala…dok se Mo BAG igra s materijalom zaštitnog motorističkog remena i skulpturoznim formama.

Anine torbe vrlo zorno pokazuju njen dizajnerski credo, profinjen ukus, sofisticiran osjećaj za mjeru i inventivnu upotrebu suvremenih materijala i tehnika. Igrajući se svim tim elementima, uspjela je ostvariti jednu novu, dodatnu dimenziju te hladnim industrijskim sirovinama dati toplinu, stvarajući na taj način, jedan posve nov, estetski ugođen ali i nadasve funkcionalan proizvod ili kako se to danas još običava kazati – brand!

Hrvoje Marko Peruzović