Akcija “Čitajmo zajedno – zavičaj u našim srcima”

9.3.2021

SRIJEDA, 2. TRAVNJA 2014.   Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine 2. travnja kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula […]

SRIJEDA, 2. TRAVNJA 2014.
 

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine 2. travnja kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Tada se dodjeljuje najveća svjetska nagrada za dječju književnost, Andersenova nagrada, koju dobivaju pisci i ilustratori za trajni doprinos književnosti za djecu. Ove godine nominiran je i hrvatski ilustrator Svjetlan Junaković.

Istog datuma prošle godine pokrenuta je prva nacionalna kampanja za poticanje ranog glasnog čitanja djeci “Čitaj mi!” u kojoj Odjel za djecu i mlade aktivno sudjeluje. Sve je to povod za akciju “Čitajmo zajedno – zavičaj u našim srcima”.
Pripremit ćemo izložbu ilustracija Svjetlana Junakovića (držimo mu fige), pozvali smo u goste spisateljicu Marinu Čapaliju, dječju školu folklora KUD Brodosplita, Ninu Maglov, pobjednicu u pričanju priča na ovogodišnjem dječjem programu PriČAgina u okviru Pričigina, Kristijana Tomića koji je lani na istoj manifestaciji bio najmlađi među osnovcima i “Male čakavce 2.b” iz OŠ Lučac.
Stihove Marine Čapalije recitirat će Damira Bočina, naša mlada knjižničarka koja je u na ovogodišnjem Lidranu u kategoriji pojedinačnog i skupnog nastupa osvojila sve što se dalo osvojiti.
Damiri čestitamo, sve druge pozivamo da nam se pridruže!