67. Splitsko ljeto: Mejrema Reuter, Udahnuti poezijom: glazbeno-poetsko predstavljanje

29.7.2021

Da glazba liječi, odavno zna glazbena terapeutkinja Mejrema Reuter koja glazbu već godinama koristi za liječenje oboljelih, posebice autista odrasle dobi. U sklopu Godine čitanja […]

Da glazba liječi, odavno zna glazbena terapeutkinja Mejrema Reuter koja glazbu već godinama koristi za liječenje oboljelih, posebice autista odrasle dobi. U sklopu Godine čitanja Mejrema Reuter održat će glazbeno-poetsku večer u Atriju Galerije umjetnina u srijedu, 4. kolovoza s početkom u 19:30 h. Ulaz je slobodan.

 

POEZIJA
Poezija je poput hrane
Koja voli da se kuša i jede i sladi
I probavlja čak
Dok nam ne postane
Krv
Koja topli
Dok trajemo.

 

Poezija je snaga koja traje i čuva i razum i maštu. Poezija je poruka koju ostavljamo i djeci i svemiru. Pišemo, dajemo, čitamo, govorimo, osjećamo. Čekamo i na vas da udahnete poezijom. Umjetnost u terapiji je projekt koji Mejrema Reuter provodi na tri kontinenta već dvadeset i pet godina. Svi oni koji su do sada sudjelovali u njezinim interaktivnim pričama i projektima znaju da je to doživljaj koji potiče. Ovog puta udišemo poezijom kroz slike fraktala Emila Herona Vargovića i terapeutskom glazbom sa albuma Pjesme Svjetla i Zemlje Mejreme Reuter.