3. putujuća izložba postera [U]okvir[i]

23.11.2020

U utorak 1. rujna 2009. u 12:00 u Središnjoj knjižnici se otvara izložba [U]okvir[i] 5. U izložbi [U]okvir[i] 5 sudjeluju muzeji i galerije te srodne ustanove koje su […]

U utorak 1. rujna 2009. u 12:00 u Središnjoj knjižnici se otvara izložba [U]okvir[i] 5.
U izložbi [U]okvir[i] 5 sudjeluju muzeji i galerije te srodne ustanove koje su sudjelovale i u 14. muzejskoj edukativnoj akciji i nagradnoj igri Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a povodom Međunarodnog dana muzeja, s ciljem da u formi postera predstave (kako stručnim krugovima tako i široj javnosti) svoje programe u kojima su kroz top 5 koncept objedinjene tema akcije [U]okvir[i] i ovogodišnja ICOM-ova tema obilježavanja Međunarodnog dana muzeja Muzeji i turizam. Budući da je domaća tema u prirodnoj korelaciji s međunarodnom temom, izložba je ujedno i prilika da se sudionici predstave kao zanimljivi turistički punktovi.
Nakon prvog postava (u trajanju od mjesec dana) u Muzeju Slavonije u Osijeku, koji je domaćin ovogodišnje akcije [U]okvir[i], i Opatije, izložba će tijekom godine biti postavljena (u trajanju od po tri tjedna) u Splitu, Dubrovniku, Krapini i Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 22. rujna, namijenjena je kako stručnoj tako i najširoj javnosti svih uzrasta, a prati je i katalog.

Autori koncepcije izložbe: Vlasta Klarić, Željka Miklošević, Božidar Pejković