Završena je akcija prikupljanja slikovnica i knjiga za COO "Juraj Bonači" Split

6.4.2017

Petak, 7. travnja 2017. u 11:00 Gradska knjižnica Marka Marulića i ove godine se pridružila obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) te je od […]

Petak, 7. travnja 2017. u 11:00

Gradska knjižnica Marka Marulića i ove godine se pridružila obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) te je od 13. veljače organizirala akciju prikupljanja slikovnica, knjiga i udžbenika za Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” u Splitu. Osim građana koji su se i ove godine odazvali i darovali svoje slikovnice i knjige, akciji i potrebi
djelatnika za udžbenicima namijenjenima upravo korisnicima s posebnim potrebama, odazvala se i izdavačka kuća Alka Script i donirala svoje vrijedne udžbenike, čitanke i radne bilježnice koje su trebale Centru. I izdavačka kuća “Školska knjiga” pridružila se akciji i izdvojila svoju donaciju za korisnike Centra.
U akciji je prikupljeno 300 slikovnica, knjiga i udžbenika. Centar “Juraj Bonači? će od doniranih knjiga formirati “male knjižnice” na svoje tri lokacije.

U petak, 7. travnja 2017. u 11.00 sati djelatnici i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” organiziraju malu predstavu u velikoj dvorani Središnje knjižnice. Tom ćemo im prilikom uručiti prikupljene knjige zajedno s prigodnim uskrsnim darovima koje su za polaznike Centra izradila djeca iz OŠ Pojišan pod vodstvom djelatnica OŠ Trilj.

Svi zajedno smo se i na ovaj način aktivno uključili u Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u donaciji i bili dio ove humane i lijepe priče.