Prelistajte Zbornik "Djetinjstvo i zavičajnost: jesu li u krizi?"

12.3.2018

Evo što o našim tiskanim i digitaliziranim zbornicima misli prof. dr. sc. Diana Zalar s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu: “Čestitam od srca svima koji su […]

Evo što o našim tiskanim i digitaliziranim zbornicima misli prof. dr. sc. Diana Zalar s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu:

“Čestitam od srca svima koji su svoje dragocjeno životno vrijeme poklonili ovome velikom projektu, od stručnjaka i zaposlenika knjižnice do grafičara i ljudi u tiskarama. Veliki je to, dugogodišnji i značajan posao. U razvijenom svijetu postoje posebni studiji djetinjstva na sveučilištima, koji razmatraju djetinjstvo i dijete na slične načine kako su oni tretirani svih ovih godina u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Argumentirano mogu reći da je veliki rad i zbornička ostavština dosadašnjih skupova direktno utjecala i dalje utječe na nacionalna izučavanja u svih devet izrečenih područja poredbene dječje književnosti. Ogroman je to doprinos znanosti i struci u kulturološkom poimanju razvoja dječje književnosti i suvremenog djeteta, u nacionalnim i širim okvirima. Bilo bi sjajno da se poradi na tome da se zbornici prevedu na engleski jezik.”