Predstavljanje slikovnice Renata Baretića i Davora Šunka "Muka malog vuka"

11.5.2015

Nakon tri “odrasla” romana i dvije isto takve zbirke poezije, naš se poznati pisac odlučio okušati i u najtežoj formi ? knjizi za djecu.Na prvi […]

Nakon tri “odrasla” romana i dvije isto takve zbirke poezije, naš se poznati pisac odlučio okušati i u najtežoj formi ? knjizi za djecu.
Na prvi pogled formom i stilom parafrazirajući veliku “Ježevu kućicu” Branka Ćopića, “Muka malog vuka” progovara o nekim suvremenim, ali i svevremenskim dvojbama, i individualnim i lokalnim i univerzalnim. Smijemo li biti drugačiji od svojih predaka, smijemo li se razlikovati i od svojih suvremenika, smijemo li se osloboditi tereta nezasluženo naslijeđene krivnje, te imamo li snage ostati takvima, svojima ? to su ključna pitanja ove slikovnice.
Otprije dobro poznate značajke autorove poetike, jezički ludizam i sveprisutna satirična potka, skladno su nadograđene ilustracijama Davora Schunka, također znanoga poklonika istih stilskih sredstava u svome umjetničkom radu. Iz tako rimovane suradnje nastala je knjiga za sve generacije čitatelja, nipošto samo za one najmlađe. Muku malog vuka dijelimo svi, bez obzira na dob.