Osvrt i zahvala organizatorica Tjedna Harryja Pottera u Splitu (7. – 12. 3. 2016.)

24.3.2016

Tjedan Harryja Pottera // 7. 3. 2016. ? 12. 3. 2016. Tjedan Harryja Pottera održavao se u razdoblju od 7. do 12. ožujka 2016. godine […]

Tjedan Harryja Pottera // 7. 3. 2016. ? 12. 3. 2016.

Tjedan Harryja Pottera održavao se u razdoblju od 7. do 12. ožujka 2016. godine u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu. Za trajanja šestodnevnog programa odvilo se mnoštvo aktivnosti koje su bile usmjerene na sve dobne uzraste i otvorene svima koji su bili zainteresirani, neovisno o tome jesu li članovi Gradske knjižnice. S obzirom na broj zainteresiranih sudionika i njihove povratne informacije, projekt je ocijenjen kao vrlo uspješan, sa željom organizatora i sudionika za nastavkom ove, sada već godišnje, manifestacije.

Visokoj zainteresiranosti javnosti organizatori su svjedočili već i pri samim prijavama za aktivnosti, kada se javilo mnoštvo potencijalnih sudionika koji su željeli zaroniti u magični svijet svojeg omiljenog literarnog junaka.

Najužurbaniji je dan Tjedna svakako bio ponedjeljak, svečano otvaranje manifestacije. Naše tjedno druženje započelo je razvrstavanjem u Hogwarts domove, gdje smo naše male (i malo veće) vještice i čarobnjake smjestili na vlak i u susret novoj školskoj godini. Uz razmještaj u domove, odigrali smo i nagradnu križaljku prilikom koje su natjecatelji mogli testirati svoje znanje o temeljnim pojmovima iz književnog serijala. Čitavo druženje zasladili smo s tortom, ugodno privevši kraju svečano otvorenje. Sljedeći je dan donio novo veselo druženje u obliku popularne igre Pictionary s pojmovima vezanim uz Harryjev maštoviti svijet. Zabava je obavijala čitavo druženje uz vrijedne nagrade za pobjednički tim. Srijeda je bila rezervirana za kreativnu radionicu s učenicima 2. razreda Osnovne škole “Pojišan” koji su uz vodstvo organizatorica izrađivali magične sove. O tome koliko su djeca bila zadovoljna radionicom dovoljno govori činjenica kako su svi svoje sove odnijeli svojim kućama kako bi ih podsjećale na ugodan dan u gradskoj knjižnici s Harryjem. U četvrtak se odvila radionica stripa pod vodstvom Ivana Svaguše i Danice Kliškić. Bilo je to još jedno veselo druženje s najmlađima u kojem su naučili ponešto o temeljnim odlikama stripa kao medija te se i sami okušali u izradi stripa. Njihove kreativne radove izložit ćemo u prostorima Gradske knjižnice Marka Marulića, gdje ćete ih imati priliku i vidjeti. Petak je bio dan održavanja Harry Potter nagradnog kviza, kada smo posvjedočili najraznovrsnijim dobnim skupinama u dosadašnjim natjecanjima. Nagrade su bile vrlo vrijedne te smo sukladno tome prilagodili težinu kviza, no uvjereni smo da je svim sudionicima bilo uistinu zabavno sudjelovati u ovoj aktivnosti. Subotu, završni dan, odlučili smo začarati natjecanjem u Metloboju, omiljenom čarobnjačkom sportu. Uz lijepo vrijeme i dobro raspoložene timove, veselo smo priveli kraju čitav Tjedan.

Ovom se prilikom, kao organizatori, želimo zahvaliti svima na sudjelovanju u našim aktivnostima, uz želju da nastavimo druženje sljedeće godine, na istome mjestu. Naša su nagrada sretna lica naših Harry Potter prijatelja koji su uveselili ovo događanje.