Odjelu za djecu i mlade: gošća je Jelena Pervan, dječja spisateljica

17.12.2018

Ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 16:30, Odjel za djecu i mlade Središnje knjižnice Mrljek i Prljek na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice U […]

Ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 16:30, Odjel za djecu i mlade Središnje knjižnice

Mrljek i Prljek na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice

U goste nam dolazi mlada, nagrađivana i popularna dječja spisateljica Jelena Pervan. Osim što piše za djecu, Jelena se bavi i prevođenjem slikovnica i knjiga za djecu, a posebno je raduje rad s djecom s teškoćama u razvoju.
Pišem često i pišem puno. Najviše za djecu, ali pišem i za nešto veću djecu. Pišem u knjigama, pišem u slikovnicama, na radiju, na društvenim mrežama, pišem za sebe, pišem za druge, a kreativnom pisanju podučavam i osnovnoškolce. Po nekim mojim pričama napravljene su predstave i radio igre, a slikovnica Doktor Crveni Nos dobila je Pohvalu nagrade Grigor Vitez. Osim autorskih slikovnica, prevodim i strane knjige i slikovnice za djecu.
Kada na trenutak izađe iz svijeta književnosti Jelena voli pse, slastičarne, griz na mlijeku, filmove, a posebno dokumentarce koje je odabrao Đelo Hadžiselimović.
K nama ne dolazi sama, već u društvu dvojice novih i šašavih likova iz svojih slikovnica. Mi ćemo vam samo reći da se zovu Mrljek i Prljek, a Jeleni ćemo prepustiti sve ostalo… Upoznavanje s Mrljekom i Prljekom iščekuju i prvaši OŠ Lučac s učiteljicom Ines Ivanovski, a dođi i ti!