6. okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade "Dječja knjižnica i nematerijalna kulturna baština"

29.4.2015

Šesti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade “Dječja knjižnica i nematerijalna kulturna baština”, koji se tradicionalno organizira u svibnju, i ovaj […]

Šesti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade “Dječja knjižnica i nematerijalna kulturna baština”, koji se tradicionalno organizira u svibnju, i ovaj će se put na interdisciplinaran način baviti odabranom temom.
Govorit ćemo o nematerijalnoj kulturnoj baštini općenito, o njezinu očuvanju te o njezinu prezentiranju u svrhu podizanja svijesti o važnosti očuvanja vlastitog nacionalnog identiteta, kao i o svim problemima vezanim uz realizaciju tih ciljeva, do primjera dobre prakse u radu s djecom i mladima.
Druga tema okruglog stola odnosi se na prigodno obilježavanje 60. obljetnice osnivanja i djelovanja splitskih dječjih knjižnica koje su tijekom minulih šest desetljeća svojim radom ostavile neizbrisiv trag u kulturi grada Splita, te ćemo na malom okruglom stolu porazgovarati i razmijeniti mišljenja o temi mogu li se prakse u radu dječjih knjižnica vrednovati kao nematerijalna baština koja traži zaštitu.