Poezija putovanja: „Odlazni peron“ i druge pjesme

Za odrasle Pjesnička večer Predavanje predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

9.8.2024

Početak

19:00

Lokacija

Otkrit ćemo može li nam poezija pomoći da se odupremo suvremenim distrakcijama i približimo sebi, nađemo svoj dolazni peron, postanemo nešto više od „zbroja svojih bjegova“.

Uz autora zbirke, Domagoja Rogulja, sudjeluju doc. Andrea Milanko (Filozofski fakultet u Zagrebu) i glazbenik Luka Delaye.

Putovanja raznim predjelima Europe, ali i unutarnjim „predjelima duše“, glavne su preokupacije splitskog pjesnika Domagoja Rogulja i njegove zbirke „Odlazni peron“ (Ogranak MH u Splitu, 2021.), koja sadrži i autorove ilustracije. Predstavljajući ovu zbirku, pridružit ćemo se autoru na jednom posebnom poetsko-glazbeno-slikovnom putovanju, uz klavirsku pratnju mladog glazbenika Luke Delaye. Na tom putu – od Stockholma i Londona do Splita i Brača – susrest ćemo se s različitim fenomenima današnjeg doba, od društvenih mreža do nezaustavljivog razvoja tehnologije i drugih pojava koje nas često udaljavaju od nas samih.

Bilješka o autoru:
Domagoj Rogulj rođen je u Splitu. „Odlazni peron“ njegova je druga pjesnička zbirka, nakon „Palme na sjevernoj polarnici“ koju je objavio u vlastitom izdanju 2019. Pjesme su mu objavljivane u časopisima Poezija i Riječi, kao i na književnim web portalima, te čitane na Radiju Split i na Trećem programu Hrvatskog radija. Ušao je u širi izbor za Nagradu za književnost   na   društvenim   mrežama  Post   Scriptum  2018.   godine. U područja posebnog interesa, osim poezije, ubraja i ilustraciju i strip. Živi i radi u Zagrebu.