Izložba Roberta Belohradskog “S okusom soli”

Za odrasle izložba

Dodaj u kalendar

4.7.2023 - 15.7.2023

Autor je izložio 28 eksponata u tehnici akril koji kod likovnog promatrača bude suptilni doživljaj mora, brodica i okus soli.

Autor ovu izložbu nazva „S okusom soli“ jer prikazuje krajolik u kojem živi, kojeg osjeća u svoj njegovoj nenarušenoj ljepoti, a ostvaruje se kao prepoznatljiv motiv kojemu nije potrebno verbalno tumačenje.

Robert Belohradsky,

rođen u Dubrovniku 1953. godine, gdje je završio osnovnu i srednju Pomorsku školu. Po zvanju je dipl. ing. elektrotehnike, diplomirao na F.E.S.B u Splitu. Radni vijek proveo je u Splitu i inozemstvu gdje je radio u struci do odlaska u mirovinu 2019. godine. Oženjen i otac dvoje djece. Dugogodišnji član Likovne udruge Emanuel Vidović. Sudjelovao je na sedam zajedničkih izložbi u organizaciji LUEV-a te na izložbi Božićnih jaslica u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu od 13. prosinca 2019. do 06. siječnja 2020. godine u organizaciji Katoličke udruge Emanuel s pet radova sakralne tematike. Za izložbu 37. Susreti likovnih stvaralaca u sklopu Hrvatskog sabora kulture održanog u Otočcu od 17. rujna do 23. listopada 2021. godine, od 31 likovne udruge iz RH prijavljene na natječaj s 289 radova, Robertov rad kao člana Likovne udruge Emanuel Vidović odabran je među 92 izložena rada.

Strast za slikanjem Robert iskazuje još od rane mladosti, godinama samozatajno slika, a sada u zrelim godinama se odlučio svoja djela pokazati javno.